***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Хотелиери по морето: Къде са туристите? Лукашенко: Беше болезнено да се наблюдава случващото се в Русия


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 27 юни   

 

„ Беше мъчително да се следи протичащото се в южните елементи на Русия “. Това сподели президентът на Беларус Александър Лукашенко по време на тържествена гала, на която в служба бяха нараснали военни, предава Българска национална телевизия. 

„ Армията на Беларус беше сложена в цялостна бойна подготвеност, страната ни има механически опция да се опълчи на заканите, които идват от Запад “, сподели Лукашенко.

***

***

Руското министерство на защитата разгласи, че тежката военна техника, употребена от частната военна компания " Вагнер " ще бъде трансферирана към настоящите подразделения на въоръжените сили на Руската федерация, осведоми БНР.

***

" Експлозия в склад за муниции е следващ случай за последното десетилетие. Общото е, че обществеността по този начин и не знае кой стои зад тях ".

Това разяснява в ефира на Българска национална телевизия Бойко Ноев, някогашен министър на защитата.

***

„ Вече няколко пъти изпращаме помощ на Украйна, в началото фокусирайки се върху филантропична помощ и защитни средства. 

След решението на Народно събрание в края на предходната година, Министерски съвет беше длъжен да изпрати такава помощ. 

Един пакет към този момент е и изпратен с решение на служебния кабинет, ние взехме решение за изпращане на втори пакет ”. 

„ Трудни са изчисленията на цената. Говорим за неща, които са купувани при една друга стопанска система, при изкуствени цени ”, сподели пред Нова телевизия министърът на защитата Тодор Тагарев.

***

„ В българския парламент вилнее неофашистка партия. 

Тя шества и в националните медии. 

Обявена е война на европейските полезности, каквито са и фундаменталните български полезности. България ще загуби борбата за своята европейска еднаквост без вярната и смела европейска позиция на медиите “. 

Изказването е на един от доайените в българската философия – проф. Георги Фотев. 

С този цитат започна изявлението си министър председателят акад. Николай Денков.

***

Къде са туристите?

След този оптимизъм обаче пристигна действителността – курортите по Южното Черноморие останаха съвсем празни през юни. Според търговци даже по време на пандемията е било по-добре, признавайки, че толкоз едва начало на сезона не е имало доста от дълго време.

Евтим Стоянов, който е притежател на хотел и ресторант, разяснява за БНР, че са били обнадеждени за началото на сезона, за жалост обаче упованията не са се удостоверили досега. По думите му в България не се прави съвсем нищо за българския туризъм.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР